آموزش

نگهداری صحیح از یخچال

 

نحوه نگهداری صحیح و استفاده درست از یخچال:

نگهداری و مراقبت صحیح از وسایل و تجهیزات می تواند بر طول عمر و راندمان کاری آنها تاثیر بسزایی بگذارد . خانواده یخچال ها نیز ، از این قاعده مبرا نبوده و با استفاده صحیح و مراقبت لازم از آنها می توان در دراز مدت ، از افت کارایی آنها جلوگیری کرد

  • هنگام خرید به برچسب مصرف انرژی دقت فرمایید ؛ یخچال فریزری را انتخاب نمایید که مصرف انرژی کمتری داشته باشد و میزان مصرف برق هر دستگاه الکتریکی بر روی صفحه مشخصات فنی آن حک شده است . 
  • حتما از محافظ برق هنگام استفاده از یخچال استفاده نمایید .
  • برای شروع بکار یخچال پس از وصل آن به برق درجه ترموستات را روی مقدار متوسطی قرار دهید و بگذارید یخچال حداقل 3 ساعت خالی و با دربسته کارکند تا برودت به حد لازم برسد.
  • در یخچالهایی که برفک میزند باید سریعا برفک زدایی شود ، در غیر این صورت برودت به مرور زمان کم میشود .
  • قرار دادن یخچال یا فریزر در مجاورت منابع و دستگاههای حرارت زا از قبیل :اجاق گاز،آبگرمکن،شوفاژ و همچنین تابش نور مستقیم نور آفتاب مصرف انرژی آن را افزایش می دهد.
  • حداقل 20 سانتی متر پیرامون یخچال فاصله داشته باشد ، فضای پشت یخچال و فریزر برای گردش هوا باید حداقل به اندازه 20 سانتی متر باز باشد ضمنا لازم است لوله های پشت یخچال فریزر حداقل سالی دوبار گردگیری شود این کارها باعث انتقال حرارت بهتر بین هوا و لوله ها خواهد شد ، لاستیکهای درب را بازدید نمایید تا خراب نشده باشد زیرا باعث جذب گرما و کاهش برودت میشود .
  • از گذاشتن مواد غذایی گرم داخل یخچال و بدون درپوش مخصوصا مایعات پرهیز کنید .
  • برای تمیز کردن یخچال فریزر حتما از برق بکشید و ضمنا بعد از جابه جایی حداقل دوساعت پس از تغییر محل یخچال فریزر را به برق متصل نمایید.
  • در مواقعی که برای مدت کوتاهی خانه را ترک می کنید و یا به مسافرت می روید ترموستات یخچال را روی درجات پایین تر تنظیم نمایید تا موتور کمپرسور یخچال کمتر کار کند .
  • هر سه چهار هفته یکبار یخچال را از برق در بیاورید زیر آن را جاروبرقی بکشید و داخلش را با جوش شیرین و آب سرد تمیز کنید تا بوی ماندگی نگیرد. داخل یخچال فریزر غذای داغ قرار ندهید.
  • ترجیحا درب بخچال را برای مدت زمان زیادی باز نگذارید
  • یخچال باید از سطح زمین فاصله داشته باشد تا بدین ترتیب سطح پایین یخچال دچار پوسیدگی و زنگ زدگی نشود.
  • برای افزایش طول عمر، نواز دور یخچال همیشه باید تمیز باشد
  • در زمستان از درجه های 1 تا 2 و در تابستان از درجه های 2 تا 4 استفاده شود.
  • به هنگام جابجایی آن را بصورت ایستاده حمل کنید به طوری که قسمت موتور در پایین و قسمت راس یخچال همیشه به سمت بالا باشد.
  • برای تمییز کردن یخچال هیچگاه از آب استفاده نکنید و همیشه از دستمال نمدار و سپس خشک استفاده کنید.
  • برای جدا کردن مواد غذایی از داخل یخچال فریزر و یا یخدان هرگز از چاقو و وسایل تیز استفاده نکنید.
  • محل قرار دادن بطری در یخچال نباید زیاد سنگین شود، زیرا این امر سبب شکستگی این قسمت شده و در ضمن درب نیز آسیب خواهد دید.
  • اگر در منطقه ای زندگی می کنید که برق آن همیشه نوسان دارد، برای یخچال فریزرهای اروپایی و آمریکایی حتما ترانس 2 کیلو وات بخرید.

 

برای خرید یخچال  به نکات زیر توجه کنید:

مدل های قدیمی دارای سیستم خنک کنندگی ای بودند که به موتور یخچال فشار زیادی وارد می کرد و بازده نسبتا کمی هم داشتند اما از ۷ سال پیش، مدل هایی با دو سیستم خنک کنندگی جداگانه با قابلیت تنظیم دما به بازار وارد شد. این مدل ها با اینکه نسبت به بقیه یخچال ها کمی مصرف برق را بالا تر می برند، کارکردی کاملا بهینه دارند و باعث طول عمر بیشتر موتور می شوند. مدل های جدید تر که از ۲ یا ۳ سال پیش به بازار عرضه شدند هم محفظه صفر درجه دارند که قابلیت تنظیم جداگانه دارد و برای نگهداری طولانی تر و بهتر مواد غذایی حساس مناسب هستند.

فضای داخلی

طبقات داخلی یخچال باید قابلیت تنظیم ارتفاع داشته باشند تا بتوان راحت و بر حسب نیاز از آن ها استفاده کرد. عرض طبقه های مدل های سه در هم معمولا بیشتر از سایر مدل هاست و به شما این امکان را می دهد تا ظروف بزرگ و پهن را هم در یخچال قرار دهید. محفظه مخصوص شیشه هم به استفاده بهینه از فضای داخلی کمک می کند. نکته دیگر اینکه محفظه بطری و یخساز بخشی از فضای داخلی را اشغال می کنند پس زمان خرید حتما به این نکته توجه کنید که فضای داخلی مناسب نیاز و استفاده شما باشد.

فریزر

انتخاب گنجایش فریزر به مصرف و نیاز هر خانواده بستگی دارد اما فریزر هایی که در بالا یا پایین بدنه قرار می گیرند، فضای بزرگتری دارند. البته فریزر های بالای بدنه دسترسی سختی دارند و چون ۲ طبقه بیشتر ندارند، دسته بندی مواد غذایی در آن ها سخت تر است اما فریزر هایی که در پایین بدنه قرار می گیرند، گنجایش بیشتری دارند و مواد غذایی بیشتری در آن ها جا می گیرد اما از آنجا که عمق زیاد و طبقه بندی کمی دارند، استفاده از آن ها کار چندان راحتی نیست.

بدنه و درب

قرار دادن ۲، ۳ یا ۴ در برای ساید بای ساید ها بیشتر برای راحت ترشدن استفاده آنهاست اما نمی توان جنبه ظاهری و زیبایی آن را هم ندیده گرفت. اگر خانواده پرجمعیتی هستید یا در یخچال را زیاد باز و بسته می کنید، بهتر است مدل هایی را انتخاب کنید که بار خانگی داشته باشند. اگر دستگیره های یخچال به صورت یک تکه و متصل به بدنه طراحی شده باشند، استفاده از آن ها بسیار راحت تر خواهد بود. زمانی که در یخچال را باز و بسته می کنید، دقت کنید لاستیک های دور در کیفیت و چسبندگی کافی داشته باشند چون این لاستیک ها معمولا جزو اولین قسمت های یخچال های سایدبای ساید هستند که احتیاج به تعمیر پیدا می کنند.

ظاهر

معمولا سایدبای ساید ها در ۳ رنگ استیل، سفید و تیتانیوم تولید می شوند. هرچند در بین مدل های چند برند مدل های طرح دار و فانتزی هم پیدا می شوند اما از آنجا که بیشتر لوازم آشپزخانه با این ۳ رنگ هماهنگ می شوند، خرید مدل های طرح دار را پیشنهاد نمی کنیم. بعد از رنگ بهتر است به قابلیت های رویه خارجی دستگاه دقت کنید که ضد ضربه یا ضد لک باشند و اثر انگشت روی آن ها باقی نماند. در بازار ایران مدل هایی را پیدا می کنید که برای زیبا ترشدن ظاهرشان، LCD های کوچکی روی در یا بار خانگیشان قرار داده شده است.

مصرف انرژی

تا همین چند وقت پیش برچسب انرژی مرجع قابل اعتمادی برای کسب اطلاعات در مورد میزان مصرف انرژی محسوب می شد اما حالا آن ها کمی به  قمیش های مرسوم تبلیغاتی آلوده شده اند. تولیدکننده ها می گویند هر نسل از یخچال ها نسبت به مدل قبلی خود چند درصد کمتر برق مصرف می کنند ولی صحت این ادعا برای خریدار چندان مشخص نیست. طعنه آمیز است اگر بدانید دیگر یخچالی پیدا نمی کنید که روی آن برچسب انرژی کمتر از A خورده باشد! تنها کاری که تولیدکننده ها انجام داده اند و بابت آن خاطرمان آسوده است وجود دو موتور مجزا برای یخچال و فریزر است. به این ترتیب موتور دستگاه فشار کمتری را تحمل می کند و تنها در مواقعی که نیاز دارد به حداکثر قدرت خود می رسد. تقریبا تمام سایدبای سایدهای جدید با این موتور  به بازار عرضه شده اند. مدل هایی که فریزر آنها در قسمت بالا قرار گرفته است عموما بین 7 تا 13 درصد مصرف انرژی کمتری دارند. مدل هایی که ذوب برفک اتوماتیک ندارند (defrost) هم حدود نصف یخچال های مجهز به این سیستم انرژی مصرف می کنند.اشکال نوع اول این است که هر چند وقت یکبار باید برفکش را تمیز کرد تا مصرف انرژی در آن بهینه باشد. یخچال فریزرهایی که یخساز اتوماتیک یا آبخوری روی درشان دارند، 14 تا 20 درصد بیشتر انرژی مصرف می کنند. ناگفته نماند که هزینه خرید این نوع یخچال فریزرها نیز بیشتر از مدلهای دیگر است.

از نظر مصرف انرژی یخچال فریزرهای 16 تا 20 فوت اقتصادی تر هستند واضح است که هر قدر اندازه یخچال بزرگتر باشد، مصرف انرژی آن نیز بیشتر است. البته خرید یخچال فریزر کوچکتر نیز موجب می شود تعداد دفعات مراجعه شما به سوپر مارکت بیشتر شود.

 

بعضی دیگر از ویژگی هایی که باید مد نظر داشته باشید:

وقتی برای خرید یخچال فریزر به بازار لوازم خانگی می روید ، حتماً عواملی چون ظرفیت مورد نیاز و هزینه ای را که می توانید بپردازید، در نظر بگیرید. توجه داشته باشید که تنوع محصولات در بازار می تواند به سادگی شما را دچار سردرگمی کند.

 

ابتدا لازم است بدانید که ظرفیت مورد نیازتان چقدر است. اگر تازه کار نباشید حساب دستتان است و به راحتی ظرفیت مورد نیاز را تعیین می کنید. اما آنهایی که در این کار مهارت ندارند، بدانند که به طور متوسط یک خانواده دو نفره به 160 تا 200 لیتر ظرفیت احتیاج دارد. به ازای هر نفر اضافه هم باید 20 لیتر دیگر در نظر گرفته شود.ظرفیت یخچال به عادات خرید و نوع تغذیه شما هم بستگی دراد. اگر بیشتر سبزیجات مصرف می کنید، یخچال بزرگتری بخرید. چنانچه هفته ای یک بار به خرید می روید نیز ظرفیت را قدری بیشتر در نظر بگیرید.

 

نمایشگر دیجیتال

میزان درجه حرارت، نوع قالب یخ، فعال بودن آبسردکن و… را نشانه می دهد.

 

برفک زدایی

بیشتر یخچال فریزرهای امروزی برای جلوگیری از تولید برفک به این قابلیت مجهزند.

کنترل دما برای گوشت و سبزیجات

طبقه مخصوصی در بعضی از یخچال فریزرها وجود دارد که می توان رطوبت و دمای آن را برای نگهداری گوشت و سبزیجات به طور خاص تنظیم کرد.

 

محفظه بار

بخش تعبیه شده روی درب یخچال است که بیشتر برای نگه داری بطری های نوشیدنی مورد استفاده قرار می گیرد.

 

تصفیه هوا (بوگیر)

هر یک از مواد غذایی بوی مخصوص به خود را دارند کنار هم قرار دادن این مواد باعث می شود روی مزه و بوی یکدیگر تاثیر بگذارند و کیفیتشان نامطلوب شود. سیستم بوگیر از این مسئله جلوگیری می کند.

 

آژیر خطر (Alarm)

در صورت بازماندن درب یخچال یا فریزر از زمان مشخص شده، آژیر خطر به صدا در می آید.

 

فیلتر تصفیه آب و یخ

بخش آبریز و یخساز برخی از یخچال فریزرها به آب شهری متصل است. از آنجا که آب شهری املاح بسیاری دارد، فیلتر برای جلوگیری از رسوب املاح و آسیب رسیدن به این یخچال ها در آنها تعبیه شده است. این فیلتر املاح آب را می گیرد و به اصطلاح آن را سبک می کند

 

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

2 thoughts on “نگهداری صحیح از یخچال

  1. سارا گفت:

    عالیه سایتتون
    ممنونم

    1. سلام
      بابت بازید از سایت و نظر دهی راجع به مطالب سایت از شما متشکریم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *